BEST SELLER

RECENT POSTS

Store Reviews ( 7 )
0 1 2 3 4 (5,0/5)

Review By Nikola Boskovic
0 1 2 3 4
Prva liga tečnosti!!! Svka čast ekipi koja radi, sve pohvale!! :))))
Pro 20, 2019
Verified Purchase
Review By Dominik Kovačić
0 1 2 3 4
All the best !!
Kol 21, 2019
Verified Purchase
Review By Sonja
0 1 2 3 4
Najbolje tekućine i jedine koje parim. Spirit of the woods moja numero uno.
Kol 19, 2019
Verified Purchase
E-tekućine - koju jačinu nikotina odabrati?

E-tekućine - koju jačinu nikotina odabrati?

E-tekućine s nikotinom i kako najpreciznije odrediti adekvatnu jačinu za pojedinog korisnika? 

Radi se o zadatku koji je poprilično nezahvalan. E-tekućine funkcioniraju sasvim drugačije od standardnih cigareta. Prilikom udisanja dima standardne cigarete dolazi do brže apsobcije nikotina odnosno nakon udisanja dima razina nikotina u krvi se naglo poveća. Dovoljno je svega 7 sekundi nakon udisaja dima standardne cigarete da nikotin dospije u mozak i samim tim djeluje stimulirajuće.

Kod e-cigareta je priča drugačija, svega 15% nikotina iz pare e-cigarete se apsorbira i samim tim je učinak daleko slabiji nego kod standardnih cigareta. Drugim riječima - brojke na kutijama nisu usporedive.

E-tekućine s većim postotkom nikotina (1.2% do 1.8%) osiguravaju veću količinu nikotina koji se absorbira i s tom povečanom dozom dolazi i do nezaobilaznog "throat hit"-a odnosno kontrakciju u grlu prilikom udisaja pare. To se može izbjeći smanjenjem količine nikotina u e-tekućini, primjerice e-tekućina s 0mg nikotina neće uzrokovati nikakav osjećaj u grlu. Taj "throat hit" u principu replicira isti osjećaj kao i prilikom udisaja dima cigarete stoga je poprilično bitan faktor kod osoba koje prelaze s standardne cigarete na e-cigaretu.

S obzirom da udisanjem pare e-tekućine apsorbirate manje nikotina može se pojaviti osjećaj koji vas vuče natrag k cigaretama. To nije neuobičajeno jer ćete unositi dozu nikotina 5 do 10 puta manju nego prilikom korištenja standardne cigarete - no tu morate malo ustrajati. Već ćete se nakon par dana naviknuti na "nedostatak" nikotina (odnosno manje doze) s obzirom da sam nikotin u čistom obliku (kakav se nalazi u pari generiranoj e-cigaretom) ne stvara takvu ovisnost kao nikotin u kombinaciji s raznim ostalim alkalnim spojevima kakav se nalazi u cigareti.

No dobro, koliko na kraju nikotina u e-tekućini odabrati?

e-tekućina i količina nikotina koju odabrati

Ukoliko spadate u kategoriju teških ovisnika o cigaretama gdje konzumirate više od jedne kutije cigareta dnevno, savjetujemo vam da počnete s e-tekućinama jačine od 18mg/ml. Također je bitno da koristite i nešto jači uređaj koji ima regulaciju snage tako da ukoliko se pojavi strašna želja za nikotinom malo pojačate snagu na uređaju kako bi se pojačalo generiranje pare.

Ukoliko spadate u kategoriju srednje jakih ovniska o cigaretama, primjerice konzumirate do jedne kutije dnevno - savjetujemo vam da počnete s e-tekućinama jačine 12mg/ml, no možda da nabavite i jednu od 18mg/ml - zlu netrebalo :)

Ukoliko spadate u kategoriju korisnika koji konzumiraju od 5 do 10 cigareta dnevno savjetujemo vam da probate e-tekućine u jačinama 6mg ili 12mg. Odnosno 12mg prvih par dana a nakon prvog refilla da probate smanjiti na 6mg. 

Ukoliko niste ovisnik o nikotinu, ne konzumirate standardne cigarete - nemojte niti pariti.

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*